TRANSANATOLİA 2022

 

Dünyanın 6. büyük ve Türkiye’nin en büyük ve zorlu rallilerinden olan TransAnatolia bu yıl 20-27 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşti.
 

2010 yılından bu yana otomobil sporları ile turizmi birleştirerek Türkiye’nin eşsiz coğrafyasını, kültürel ve doğal güzellikleriyle tüm dünyaya tanıtan TransAnatolia’nın bu yıl 12.’si gerçekleştirildi. Motosiklet, 4×4 Otomobil, Kamyon, Quad ve SSV kategorilerinde ve yol dışı etaplarda gerçekleşecek yarışın bu yıl ki tarihleri 20-27 Ağustos olarak belirlendi. Hatay’dan start alıp, Eskişehir’de finish’i görecek TransAnatolia’da yarış severler, hız ve heyecan dolu rotanın izinden giderken çok sayıda kamp konaklamasıyla da renkli anlar yaşadılar. Anadolu’nun kadim topraklarında yarışan sporcular sırasıyla Hatay’dan başlayarak Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Mersin, Karaman, Aksaray, Konya, Ankara il sınırlarından geçerek Eskişehir’de finishi gördüler. Toplam 16 il sınırından geçilen yarışın yaklaşık kilometresi ise 2.500 km.

 

Transanatolia 2019 yılından bu yana birçok off-road organizasyonunda yer alarak üstün başarıları ile tanınan ve vikinggarageoffroad kurucusu olan Ertuğ Örentel ve vikinggarageoffroad kurucusu Ergün Örentel; bu yıl Transanatolia 2022’ye  Sever Group sponsorluğunda LADA 4x4 3 Kapı URBAN modeli ile katılarak 2500 kilometrelik parkuru herhangi bir sorun yaşamadan 4. sırada başarı ile tamamlamıştır. Pilotumuz Ertuğ Örentel ve Co-pilotumuz Ergün Örentel’li  SEVER GROUP adına tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 



TEST SÜRÜŞÜ
Whatsapp